Vaksin Astrazeneca Malaysia, Dos Pertama Di WTCKL

Rasa syukur apabila terpilih menerima vaksin Astrazeneca Malaysia. Langsung tak terlintas untuk memilih jenis vaksin yang bakal diterima. Ini kerana memang tahu fungsi setiap vaksin adalah sama iaitu untuk merangsang tubuh untuk menghasilkan antibodi yang dapat melawan musuh dunia, COVID-19. Sebenarnya, turut terbabit dalam ‘battle’ menempah slot vaksin Astrazeneca (AZ) Malaysia yang viral tempoh hari tapi, gagal. Tapi dah nak […]

Bibik Mijia Hadiah Birthday Tahun Ini Daripada Anak-Anak

Tak sangka tahun ini dapat Bibik Mijia Hadiah Birthday! Terima kasih anak-anak sanggup kumpul duit bagi hadiah paling bermakna ini. Walaupun beli Xiaomi Mijia Smart Robot Vacuum Cleaner 1C bukan sepenuhnya duit anak-anak (Mama kena cukupkan selebihnya) tapi usaha kumpul duit tiga beradik tu undang rasa sebak. Harap-harap boleh sayang mama ketat-ketat sampai ke hari tua nanti. Kalau selalu bagi […]

Cara Buat Tabung MAE, Main Kutu Era Digital

Bila diperkenalkan cara buat tabung MAE ni, terus Myzan teruja nak cuba. Sepantas kilat muat turun aplikasi MAE di handphone. MAE (Maybank, Anytime & Everywhere) adalah aplikasi terbaharu daripada Maybank dengan kemudahan super convenient. Salah satu kelebihan yang ada pada aplikasi ini ialah buat tabung. Tabung ni ala-ala macam main kutu dulu-dulu. Siapa yang pernah main kutu? Kawan-kawan kat office […]